Over ons

Mijn naam is Roelie Spanjaard-Visser: De site Spanvis is ontstaan in 2005 en is begonnen met Lemmer, de plaats waar ik geboren ben en waar het hart van mijn vader altijd gebleven is. Door zijn materiaal en het vele wat we intussen mochten ontvangen in verhalen en foto's, kon ik samen met mijn man dit een mooi begin geven. Inmiddels is Spanvis een mooi archief in woord en beeld voor Lemmer e.o geworden.

Op 24 september 2018 is Hendrik Bootsma wonende te Lemmer, medebeheerder van Spanvis geworden. Hendrik bezit een groot archief van foto's, films etc. Het is ook fijn voor Lemmer om nu een direct aanspreekpunt te hebben, om een foto, verhaal te brengen of voor vragen etc. Dit alles om het archief voor Lemmer e.o. uit te breiden en in stand te houden.

'Een kuier door het oude Lemmer'

Op 20 november 2019 is ons boek 'Een kuier door het oude Lemmer' gepresenteerd.

Van het Lemster cartoon duo Stoffel Zandstra & Wim Swart. Hendrik en Roelie aan de kuier.

Het Burgemeester Krijgerplein in Lemmer krijgt met ingang van 1 mei 2021 een andere naam. Het plein zal voortaan 'Markt' heten.

Op Bevrijdingsdag 2020 zijn Hendrik Bootsma en Roelie Spanjaard - Visser de mensen achter de website Spanvis, een online petitie gestart na het zien van de uitzending op 4 mei 2020 van Oud- rechter Severein (Fryslân doc 3 mei 2020) om het plein de oude naam 'Markt' terug te geven. Aangevoerde documenten/verhalen van Lipkje Visser en Sjoerd Wiersma, versterkten dit geheel. Veel media aandacht, kranten, televisie en Frits Barend waren een fijne ondersteuning.

Van het Lemster cartoon duo Stoffel Zandstra & Wim Swart. Hendrik en Roelie vervangen het naambordje.