Over ons

Mijn naam is Roelie Spanjaard-Visser: De site Spanvis is ontstaan in 2005 en is begonnen met Lemmer, de plaats waar ik geboren ben en waar het hart van mijn vader altijd gebleven is. Door zijn materiaal en het vele wat we intussen mochten ontvangen in verhalen en foto's, kon ik samen met mijn man dit een mooi begin geven. Inmiddels is Spanvis een mooi archief in woord en beeld voor Lemmer e.o geworden. 

Op 24 september 2018 is Hendrik Bootsma wonende te Lemmer, medebeheerder van Spanvis geworden. Hendrik bezit een groot archief van foto's, films etc. Het is ook fijn voor Lemmer om nu een direct aanspreekpunt te hebben, om een foto, verhaal te brengen of voor vragen etc. Dit alles om het archief voor Lemmer e.o. uit te breiden en in stand te houden.

 

Op 20 november 2019 is ons boek 'Een kuier door het oude Lemmer' gepresenteerd.

Tekening over het boek 'Een kuier door het oude Lemmer'. Door 'Onder de Hoek' van Stoffel Zandstra (schrijver) en Wim Swart (tekenaar) 

Het Burgemeester Krijgerplein in Lemmer krijgt met ingang van 1 mei 2021 een andere naam. Het plein zal voortaan 'Markt' heten.

 

En "last but not least" Door 'Onder de Hoek' van Stoffel Zandstra (schrijver) en Wim Swart (tekenaar): Straatnaambordjes Burgemeester Krijgerplein in Lemmer vervangen door Markt.

Op Bevrijdingsdag 2020 zijn Hendrik Bootsma en Roelie Spanjaard - Visser de mensen achter de website Spanvis, een online petitie gestart na het zien van de uitzending op 4 mei 2020 van Oud- rechter Severein (Fryslân doc 3 mei 2020) om het plein de oude naam 'Markt' terug te geven. Aangevoerde documenten/verhalen van Lipkje Visser en Sjoerd Wiersma, versterkten dit geheel. Veel media-aandacht, kranten, televisie en Frits Barend waren een fijne ondersteuning.

Reactie plaatsen

Reacties

Roel Tomassen
2 dagen geleden

Iedere keer krijg ik een melding op Facebook van dhr Bootsma en tik ik dit aan dan krijg ik steeds dat plaatje van Markt. Maar hoe dan verder ?

Hendrik van Kampen
20 dagen geleden

Ik heb een hele map negatieven van mijn grootvader. Dankzij uw website heb ik foto's kunnen identificeren van Vierhuis: Brug met Cafe Riekel Sytsema, Uitgezoomde versie waarop ook het meer staat en een foto van een heel oud huisje aan het Tjeukemeer waar nu het pand Marwei 81 staat. Neem maar even contact op als u de foto's wilt zien.

Marie Jansen-Klappe
5 maanden geleden

https://www.delpher.nl/nl/kranten/view?query=botter+kampen&coll=ddd&sortfield=date&facets%5Bperiode%5D%5B%5D

Beste Roelie,

Hierbij een link naar Delpher Krant van 24-12-1951 daar staat een stuk in over de LE 21.
Ik was iets aan het zoeken met de naam Botter en kwam dit artikel tegen, ik heb je mail adres niet meer.

Vriendelijke groet,
Marie Jansen-Klappe

Gert Gerritsen
een jaar geleden

Beste Roelie en Hendrik, graag zou ik eens met jullie of een van beiden spreken over idskenhuizen.
Ik heb al een redelijke collectie oude afbeeldingen opgebouwd....
Mijn nr 0637226807

tabe
een jaar geleden

beste redactie

wij zijn bezig om de Jan Nieveen gebouwd te krijgen om op te gaan wonen. Nu ben ik benieuwd of u ter vergelijking een paar goede tekeningen/foto's heeft van de Maasstroom/Foyer. het gaat ons om te kijken hoe de achterpet zich verhoudt tov de Jan Nieveen.heeft u die wellicht. Ik kan het niet vinden helaas. Alvast dank voor de moeite.

vr groet

Tabe