Foto-album |1|

Siebolt (Sybolt)de Vries & Rinsje Tjeerds Ages -de Vries.

Opname van de Polderdijk rond 1915. In het huis links de mast- en blokmakerij van Siebold Jans de Vries, in de volksmond "Reade Joppe" genoemd.  Dit bedrijf werd in 1928 overgenomen door Van der Neut uit Alphen aan de Rijn. In het pand daarnaast de zeilmakerij van M.F. de Vries. De Vries had tevens een taanderij achter het pand.

Zowel de mast- en blokmakerij, als de zeilmakerij werden in het begin van deze eeuw aan de Polderdijk gevestigd. Daarvoor was deze oever nog onbebouwd. Naast zeilmaker de Vries, was de slagerij van Anne Rijpkema. Het vaarwater De Rien is later zo'n 1.5 meter verbreed. De vrijkomende grond werd achter de voornoemde woningen gedeponeerd. Vandaag de dag is dat vanwege de verschillende grond niveaus nog altijd waar te nemen.

Rinsje Ages.

Omschrijving Jan van Ommen: Vier vrouwen. Er valt niets te lachen.Twee met oorijzer. Tante Trijn op de foto rechts, achter midden Gepke ?, voor Moeder Rinsje de Vries Ages ?. Wie staat op de foto links?

Foto van Karel Willem van der Meer: 6 van de 7 kinderen van Reinder van der Meer en Jantje de Vries, van L. naar r. Ger(bridge) - Anna - Rudolphus (mijn vader) - Syboldina - Hanna en Jeltje.

Er is een prachtige foto van Jan Siebolt en zijn vrouw, is gemaakt door K. Jansen te Kiel, naar schatting in 1870. We zien hier Gerbrigje, zij draagt een met kant afgezet oorijzer en een broche op de eenvoudige donkere knoopjesjurk. Ze ziet er lief uit, met een zweem van een glimlach om de mond. men kan vermoeden dat ze geen of weinig tanden meer heeft. Bron: Jan J. de Vries, Amsterdam

Jan de Vries en Karolina van Anken, met hun 7 kinderen.

Jan en Jentje de Vries. 1900.

Op deze foto, is Saakje Schirm te zien, die toen nog 20 jaar moest wachten voordat ze de Vries-Schirm heette.

Schirm, op de Schulpen te Lemmer.

Siebold de Vries en Saakje Schirm.

Siebold de Vries en Saakje Schirm. Hillebrand Visser vertelt: Ik herken links vrouw met bril mijn overgrootmoeder Martje Visser-van der Gaast en achter haar man, mijn oerpake Hillebrand Visser.

1945: Voorste rij; Gepke Tjalma, Grada de Vries, Jentje de Vries, Karolien de Vries, Dukke Boot, Manus Boot,?,?. Midden/achter; Riek de Vries, Saakje de Vries, Siebold de Vries, Ina Hartkamp, Mieke de Vries, Jan Hartkamp, Rennie van Ommen, Hinke de Vries, Jan de Vries, Dick van Ommen, Wim van den Boogaard, Rientje van den Boogaard, zus van Karolien de Vries, Karel van Anken, zus van Karolien de Vries, Rientje Kloosterhuis, Trijntje Pottjewijd en ?.

Foto van Karel Willem van der Meer: Manus Boot & Grada Boot-de Vries.

Rennie de Vries.

 Jan de Vries en Karolina van Anken.

Jan de Vries.

2 geslachten 1927. Jan de Vries en Karolina van Anken, met 7 kinderen en aangetrouwde.

1940 Keizersgracht. Rinsje Ages, Jan de Vries, Karolina van Anken, met 5 kinderen en aangetrouwde.

 Siebold-Saakje-kinderen.

1943. Siebold de Vries, Saakje Schirm, Jan, Hilde en Carol.

Familie diner. Jan de Vries en Karolina van Anken, 40 jaar getrouwd ??

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.