Haitsma, Hendrik

Hendrik Haitsma, geboren op 20 augustus 1891 te Arum, overleden op 25 april 1945 te Siegburg, zoon van Jacob Haitsma en Janke Fokkema. Gehuwd met Riemke Deinum

Hendrik Haitsma

Hendrik was in de oorlog gemeentesecretaris van Bolsward, en werkte in het verzet. Een bijzonder aandenken aan hem is de straat in Bolsward die zijn naam draagt. Secr. Haitsmalaan.

Reactie plaatsen

Reacties

Willem Haanstra
2 jaar geleden

Dag Visser,
Las net je vraag. Het is de bedoeling dat op termijn dat verhaal over Haitsma wel in een boek verschijnt. Vooralsnog verschenen op brekt.nl.
Ik ontdekte steeds meer in de archieven over Brandsma, bijzonder boeiend. Aan het eind van de reeks over hem staat de bronvermelding.
Groet uit Bolsward.

G. Visser
2 jaar geleden

Ik zie delen van zijn verhaal op Facebook verschijnen. Is daar een boek van verschenen?

Groeten vanaf Terschelling

Willem Haanstra
2 jaar geleden

Ben bezig met een artikel over Hendrik Haitsma. Was in de oorlog gemeentesecretaris van Bolsward. Hij wist van bepaalde verzetsactiviteiten van collega's, stond deze ook oogluikend toe, maar ik denk dat je hem niet mag rekenen tot het plaatselijke verzet.

Klaas Haitsma
3 jaar geleden

Er is nu ook in Makkum een Haitsma loane. Vernoemd naar het landgoed groot Haitsma . Leuk dat tegenover deze laan, de weg van Wons naar Makkum altijd Haitsma een boerderij had. Van mijn opa Riemer en later van Hessel, mijn oom.