Van Hendrik Bootsma |1|

Ik ben met oude foto’s van Lemmer begonnen, nadat ik per ongeluk een foutje maakte op Facebook, ik had wat oude foto’s van mijn vader in de hang en dat ie met de schouw de haven binnen kwam varen.

Ik kreeg foto’s van mijn familie (ik heb een grote familie vaders kant Bootsma, moeders kant Visser) kennissen en inwoners uit ons dorp waaronder Suderigge, of bij mensen vandaan waar ik kwam voor computer reparaties.

Voor Suderigge heb ik een aantal dvd’s gemaakt van de foto’s die ik van de inwoners heb ontvangen (doet een hoop mensen daar goed die oude beelden terug te zien) en daar doe ik het voor. Ook kwamen er dorpsgenoten met oude films waarvan de opnames wat groen waren geworden van het liggen, dus die wat opgefrist.

Muziek is een heel belangrijk onderdeel in mijn leven vandaar dat ik de foto’s van Lemmer ging verwerken in een slideshow en daar muziek onder ging zetten van lokale artiesten zoals 'Jan Scheffer sr' en Junior, Lemster shanty koor enz .

Dat viel kennelijk zo in de smaak dat de oudheidskamer me vroeg om daar een dvd van te maken. Die draait daar inmiddels met een lengte van 3,5 uur ook tijdens het Nazomeren in Lemmer wordt die voor het 2e jaar vertoond.

Ik gebruik daar voor een hele krachtige pc met software voor het bewerken van de audio en foto's/films, daar gaat best veel werk in zitten maar ik doe het met liefde.

Hendrik Bootsma.


Lemmer in de winter. Muziek 'Wêr Bisto' van Twarres 


Lemmer 1950


Lemmer 1963. Muziek 'Wêr Bisto' van Twarres 


Lemmer 'Onder de Hoek'. Muziek Jan Scheffer senior (de klem) & Jan K. Scheffer​


Lemmer, algemeen


Posted by Hendrik Bootsma on Monday, November 28, 2016

Reactie plaatsen

Reacties

Hielke Roelevink
4 jaar geleden

Dit is toch prachtig voor hen die na ons komen,blij dat ik mijn jeugd hier heb mogen doorbrengen,bedankt voor het delen H

Piet Broodwinder
5 jaar geleden

Hendrik ze zijn weer Groote Klasse.