Informatie » Lemmer » Portretten |1| » Portretten |3|

Portretten |3|

10 foto's van Tette (Theo) Verhoeff: Pake en Beppe Verhoeff woonden destijds in de Pietersbuurt, ze hadden een brandstofhandel op het Turfland. Die was gevestigd in het pand van de pottenbakkerij 'DE GOEDE VERWACHTING' Na de oorlog is het bedrijf opgeheven (gestopt)

Mijn opa en oma en ome Cees (jongste zoon) zijn in de jaren ‘50 verhuisd (geëmigreerd?) naar de Zaanstreek dit i.v.m werkzaamheden van ome Cees, hij werd schipper op de het Rijkspont-veer over het Noordzeekanaal, mijn vader werd dat later ook.

Dit zijn pake en beppe Verhoeff jaren ‘30 ? van L/R ome Cees-Meine, pake Roelof, ome Wiebe, beppe Roelofje-Koopmans, en mijn vader Nanne-Jan.

Dit zijn de drie broers nl L/R Cees-Meine Nanne-Jan en Wiebe Een bijzonderheid om te vermelden
ome Cees was ooit damkampioen van Friesland ( in het jaar….)

Dit is de uitgebreide familiefoto van boven L/R Nanne-Jan Trijntje Cees-Meine en grote Roelof (1) zoon Wiebe (we hebben er 2 in de familie)

In het midden, Pieter Roelof (no,2) Tette Geertje en Wiebe. Onder pake Roelof onze benjamin Roelien (Lien) d.v. ome Wiebe en beppe Roelofje.

Dit is de familiefoto van ome Wiebe van L/R ome Wiebe zoon Roelof en Pieter en tante Geertje Verhoeff-Schothorst.

Dit zijn van L/R mijn vader Nanne-Jan en ome Wiebe.

Foto van ome Wiebe alom bekend van de reddingsboot HILDA.

Foto van mijn vader Nanne-Jan als zeeman…. bij de MARINE !!

Dit zijn mijn ouders Trijntje Verhoeff-de Vries en Nanne-Jan Verhoeff.

Dit is de familiefoto van mijn ouders van L/R Vader Nanne-Jan zoon Tette moeder Trijntje Verhoeff de Vries en zoon Roelof.

Foto van mijn vader Nanne-Jan in zijn laatste levens jaren, en een fotootje van mijn moeder Trijntje.


  • Onderstaande foto's van Jan Mark Koopmans: Verschillende foto's van mijn overgrootvader Marten Koopmans (mei de stokjes).  Mijn vader is vorig jaar maart overleden. Hij woonde al ruim tien jaar in Sudderige, waar hij uitkeek op de Pôlle 9, waar hij zelf nog gewoond heeft en waar 2 van de kinderen zijn geboren. Hij heeft ook jaren (1947-1961) op de Houtmolen gewerkt.

Marten Koopmans is geboren op 02-01-1871 om 01:00 in Lemmer, zoon van Auke Martens Koopmans en Jacobje Hendriks Slotinga. Van de geboorte is aangifte gedaan op 02-01-1871. Marten is overleden op 14-12-1954 in Lemmer, 83 jaar oud. Marten trouwde, 29 jaar oud, op 15-06-1900 in Lemmer met Afke Spiekholt, 27 jaar oud. Afke is geboren op 25-02-1873, dochter van Jan Andries Spiekholt en Lupkje Visser. Van de geboorte is aangifte gedaan op 25-02-1873. Afke is overleden op 13-03-1957 in Heerenveen, 84 jaar oud. Van het overlijden is aangifte gedaan op 14-03-1957.

De bijnaam “Marten mei de stokjes” is gekomen, omdat hij op latere leeftijd erg slecht ging lopen als gevolg van suikerziekte in combinatie met slechte doorbloeding van zijn benen. Hij heeft na zijn werkzame leven als bakkersknecht, zich lang met twee stokken kunnen behelpen. De laatste jaren heeft hij liggend in bed voor het raam doorgebracht als gevolg van amputaties van tenen en/of onderbeen.

Marten Aukes Koopmans en Afke Spiekholt.

Onderstaande foto's van Jan Mark Koopmans: Van Harm Hateboer (1871-1954). Harm Hateboer was getrouwd met Geesje Haringsma. En hij is de vader van mijn grootmoeder, Janna Hateboer. Zij was getrouwd met Auke Koopmans (1901-1944) en hun enige zoon was Marten Koopmans, mijn vader.

Marius Visser, vertelt:  Achter de kar links Jan (mijn vader) en Andries Visser zonen van Marius en Geertje Visser. Voor de kar is Siemen Koehoorn. Foto is gemaakt in Enkhuizen zo rond 1971 á 1972.

Reactie plaatsen

Reacties

Gea Hoffs-Hateboer
7 maanden geleden

Ik ben de dochter van Harm Hateboer. Zoon
van Harm Hateboer en Geesje Haringsma . Ik ben vernoemd naar mijn grootmoeder Geesje. Mijn naam is Geesje Harmina en ben geboren op 2 april
1938. Leuk om deze foto’s te zien. Groetjes van Gea Hoffs. Purmerend.

Niek Hateboer
7 maanden geleden

Prachtige foto's van Harm Hateboer (mijn overgrootvader) + familie. Ik zou graag met Jan Mark Koopmans in contact treden om er achter te komen wie er verder nog op die foto's staan. Hartelijk dank.