Informatie » Lemmer » Portretten |1| » Portretten |2|

Portretten |2|

Foto van Annemieke van der Vegt‎: Mijn overgrootvader Andries Fleer/Vleer (1874-1947) zoon van Willem Hendriks Fleer en Gepke Seldenthuis, geboren in Lemmer en zijn vrouw Cornelia Reinders, geboren op 6 maart 1873 te Amsterdam. Gehuwd op 23 oktober 1895 te Amsterdam.

Foto van Geertje Visser: Foto van rond 1939 voor de  kruidenierswinkel ALBINO. Toen met Lienos.  Links; Grietje Zijlstra Frankema ( vrouw van Sierd Zijlstra de kapper en mem van Huib en Willy) en mijn moeder Maggie de Vries Wouda.

Foto van Anne Bruijne: De familie Bruijne uit Weesp met (zittend) links Lumpjen Vlig en in het midden (zittend) Rimke Vlig, beide uit Lemmer. Met rechts van Lumpjen Vlig, haar zoon Willem en links zoon Gijsbert en daarnaast echtgenoot Gijsbert.. Een kleinzoon (helemaal links, achterste rij) die later koetsier was op de gouden koets tijdens het huwelijk van Juliana en Bernhard.

Foto van Gonnie De Hoop Vd Kooi: De Fam Lemstra, Zittend Reitse, Hielie Reitse, Margje en Jelle. Links boven, Kaatje, Pieter, Griet, Minke, Bertus en Marrie

Foto van Gonnie De Hoop Vd Kooi

Foto van Gonnie De Hoop Vd Kooi: Links: Jan de Vries (veekooopman), Wiebe de Hoop, Hendrik Portijk, Catrinus de Vries en Folkert de Hoop.

Foto van Dicky van der Veen - Thijsseling: Dit is mijn pake Durk Thijsseling die op het bevroren Dok staat te vegen, deze foto is circa 1950/60 gemaakt.


2018- Foto van Dicky van der Veen - Thijsseling: Oude foto van circa 64 jaar geleden.
Mijn vader zit gehurkt op de bevroren Rien te Lemmer, met mijn zussen Wiepie en Gea, daarnaast zit gehurkt mijn Tante Tine met mijn nichten, de tweeling Afke en Richtje!


Foto van Harmen Altena: Katholieke gymvereniging 'WARDY' Avondvierdaagse in 1964. Start op het schoolplein van de openbare lagere school.

V.l.n.r: Sietske de Boer, Harmen Altena ,Fokje Bootsma, Thea Bosman, Klaas Oosterbaan, Petro de Groes, Gerard Geurtsen, Ida van der Berg, Wim Altena, Ria Nijlholt?, Baukje Ossterbaan, Leny Altena, Sabine Thijsseling, Tineke de Lange.


Een genealogische benadering voor onderstaande foto's, gemaakt door Corry Homma-Janssen.

Foto van Janny Bergh: Broer van Beppe Jantje Poepjes; Omke Klaas en Jantje Wind

Foto van Janny Bergh: Dit was een broer, Klaas van mijn Pake Pieter Poepjes Dus een zoon van Jacob en Jantje

Foto van Janny Bergh: Follega en Oosterzee, mijn vader met de pet over het rechter oor, en Bart Klaren over het linker oor

Mijn moeder, Roelofje Bosma-Poepjes.

Mijn vader, Freerk Bosma

Foto's van Janny Bergh: 

Foto van Janny Bergh: Zus van Beppe Jantje?

Reactie van Janny Palmer, Zaandam – Dit is de trouwfoto van mijn grootouders Liekele Poepjes en Jantje Wouda van mei 1910.

Foto van Janny Bergh: Zuster van Beppe Jantje, naam onbekend

Foto van Janny Bergh:  Zuster van Beppe Jantje, naam onbekend.


Links mijnheer Sliep, 2e van links Frederik Bosman, 3e van links Jan Koopmans. Midden Jan Geling, 2e van rechts Johannes van Dijk en geheel rechts is Siebe Kuipers.


Vertegenwoordiging Lemsterland manifestatie te Leeuwarden, t.g.v. 25-jarig huwelijksfeest Kon. Juliana en Prins Bernard 1962. Vooraan lopen: Klaas Brandsma, Betty Wienia en Annie Faber.

Betty Wienia, mocht bloemen geven aan Koningin Juliana in Leeuwarden.


Tijdens de watersnoodramp in Zeeland en Zuid-Holland, was alle mankracht nodig om het ondergelopen land zo vlug mogelijk weer droog te krijgen. Vele Lemster arbeiders vonden daar toen ook werk. Op deze afdruk zien we een groep schaftende Lemsters in Zeeland.

Staand v.l.n.r: Sake Bootsma, ?, Klaas Atsma, Andries Bergsma (Reade Okke), Hendrikus Vlig (Rikus Scheet)

Zittend v.l.n.r: Jelle Koornstra, Lieuwe Bootsma, Johannes Bootsma, Geert Vlig en Jilling Kingma

Foto van Henny van Kranen: Sake Visser (De Rus) met een oom van Henny, Roelof van Kranen.

Reactie plaatsen

Reacties

Janny Palmer,Zaandam
3 jaar geleden

De 6e foto op deze site: is de trouwfoto van mijn
grootouders Liekele Poepjes en Jantje Wouda
van mei 1910.