Home » Lemmer » Portretten

Portretten van bewoners uit Lemmer.

Graag doe ik een beroep op de lezers. Weet u een naam, namen te vertellen over de getoonde foto (s) wilt u dan a.u.b. reageren. 

Heeft u zelf een foto (s) die u graag geplaatst wilt zien? dan is dat altijd mogelijk.


Foto van Tilly Doldersum van Dantzig: Jan en Margietha (Gretha) van Dantzig Visser. Bruidsmeisjes de nichtjes. Links: Corrie de Wreede en rechts Barbara (Berbel) Visser

Foto van Piet Altena: ± 1964, Waterpolitie te Lemmer; v.l.n.r Romke Veersma , Piet Altena en Berend Bosma.

Foto van Bauke de Wreede; Bauke vertelt: M'n vader (Sjoerd de Wreede) en moeder (Mette Visser), nog in hun "verkeringstijd". Ik weet niet precies wanneer de foto is gemaakt, maar ik schat eind dertiger jaren, begin veertiger jaren. Op de achtergrond is een noodbrug van de Gedempte Gracht naar de Oude Sluis te zien.

Foto van Anneke Koehof: Een foto uit het oude album van mijn moeder. Ze werkte bij dokter Knufman.. Ze vertelde mij dat de dokter heel erg kon vloeken, maar ook heel aardig was. Hij had een jachthond die puppy's had gekregen. Mijn moeder mocht daar voor zorgen Mijn moeder, Boukje Visser, staat tweede van rechts en naast haar Dr. Knufman, links mevrouw Knufman en de anderen zijn de dochters. 


Foto van Anneke Koehof: Trouwerij eind juli 1941: Van links naar rechts: Fetsje Visser-Ritsma; Rommie de Vries'- (?); mijn latere moeder Boukje Visser, zuster van de bruid; de bruid Hilly Visser; Clara Visser, zuster van de bruid. Van de dames rechts, is links Jannie v/d Werwe midden ? Rechts Hilly Douma-Coehoorn.


Foto van Anneke Koehof: Lopend langs de Zeedijk naar het Stadhuis van Lemmer. De bruiloft van de zuster van mijn moeder (Hilly Visser) eind juli 1941. Uniek toch? Deze vond ik in een oud fotoalbum van mijn moeder, Boukje Visser. Volgens mij draagt die meneer rechts de bruidssluier. Het jongetje met de pofbroek aan is Auke Coehoorn, het andere jongetje is Gerrit Hof. Het bruidsmeisje is een v.d. Werve.


Foto van Sake Koornstra, Sake vertelt: Klaaske Thijsseling, geboren op 7 mei 1905 te Lemmer, overleden op 26 september 1980 te Harlingen en Sake Koornstra, geboren op 29 februari 1904 te Lemmer, overleden op 18 juni 1984 te Harlingen. Ús Oate en Pake minsken om net te ferjitten


Foto van Sake Koornstra: Trouwkaat fan ús Oate en Pake


Foto van Sake Koornstra, Sake vertelt: Ús pake en oate en harren bern tusken Pake Sake en Oate Klaaske yn Oppie Jelle en Poop en jonkje mei brilsje is myn Heit Jaap allegear al overleden de jongste stiet dr net op Sjakkie mar die libbet noch.


Foto van Kleis Visser: Japie van Kleis


Foto van Kleis Visser: Achterom met mijn overgrootvader Japie Visser


Foto van Kleis Visser: Mijn overgrootouders Pake en Beppe Brandenburg


Foto van Kleis Visser: Kleis vertelt; de man met het bord in de hand is mijn opa Kleis Visser.


Foto van Kleis Visser: Hoogstwaarschijnlijk is deze foto op de Langestreek genomen, waar een kapper de Roos zat. 


Foto van Kleis Visser:  Kleis zijn oma Lammigje Visser-Brandenburg en haar schoonzus.


Foto van Anneke Koehof, Anneke vertelt:  De gezusters Visser, van links naar rechts: Hilly, Boukje en Clara. Op de achtergrond de drie huisjes waarvan de familie nr. 5 bewoonde en het Hellinggat, waar een boot op de kant ligt. De foto schat ik uit de jaren '40, toen ze allemaal waarschijnlijk nog thuis woonden. Mijn moeder was de oudste (1911) en trouwde in 1946 met mijn vader, die weduwnaar was.


Foto van: Louwrens Abercrombie, Louwrens vertelt:  Een oude foto genomen achter de sluiswachterswoning met de voltallige familie Dijkstra en aangetrouwde. De naam van mijn Oma is Dijkstra ( van de Oude Sluis )

Rechts op de foto de vrouw en heer, Hendrik de Vries met zijn vrouw Annie Dijkstra ( Renault autodealer in Sneek, )
Links de tweede heer Anne of Onne Dijkstra, Banketbakker te Amsterdam
En dan mijn vader met het matrozenpak aan, ik denk dat de foto rond 1930 is genomen.


Anneke Koehof, vertelt bij de onderstaande drie foto's: Ik logeerde bij Lieske en Jenne de Vries, nadat mijn tante niet meer op de Zeedijk woonde. Het was toen ijskoud, ik geloof dat het wel 20 graden onder nul was!

Ik ging schaatsen met Ike Rippen. Hij moest me zowat de hele weg slepen, want ik had geen goede schaatsen en het ijs was op het meer heel ribbelig.

De foto van Theo is op de kermis in Lemmer. Dat was zo'n schattig klein jongetje met heel blond haar en prachtige blauwe ogen. Ik was helemaal gek op hem en trok veel met hem op.

Anneke Koehof: Lemmer, logeren bij Lieske en Jenne de Vries, hier met hun zoon Bennie, hij was toen 10 jaar oud.

Kerst 1961, ik logeerde bij Lieske en Jenne de Vries op de Zeedijk 

Lemmer, Theo (Tette) de Vries 

Het personeel van de "Friesland". Van links naar rechts: Johannes de Jong, Gerke Bootsma (beide matroos) Evert de Roos * stuurman, J. Bolhuis, kapitein, D. Wedman, hofmeester, Jan Kamminga, mevr. Wedman, R. Dijkstra en geheel rechts met witte pet is Hendrik Dijkstra. De overigen zijn niet bekend?

* Foto van Kristien Kramer Visser: Kristien vertelt; Evert de Roos was onze buurman op de Polderdijk. Zijn zoon Tjalke is altijd in het huis blijven wonen. Een foto van mevr. de Roos..Ik weet niet wie de jonge mensen zijn, ik vermoed familie uit Engeland. Daar woonden 2 zonen van hun zover ik me herinner. Hun zoon Arjen woonde in Amsterdam en had 2 kinderen.