Nieuwburen |5|

De achterkant van Garage Witteveen, zie ook luchtfoto boven.

Johannes de Vries vertelt: Op deze foto staat een bus bij de benzinepomp, de pompen die wel schuldig zullen zijn aan de vervuiling die hier is aangetroffen. Heel goed herinner ik mij, dat op een Zaterdagmiddag op ongeveer dezelfde plaats een bus uitbrandde. De autobrand was in de garage begonnen, maar één van de chauffeurs had de moed om de brandende bus naar buiten te rijden en zo het bedrijf voor een ramp te behoeden.

Na het door kijkje naar de Nieuwburen zien we de slagerij van Koopmans. Daarnaast de achterkant van het begin van de Parkstraat (op onderstaande foto ook goed te zien). Dat was dan de manufacturenwinkel van Beersma. Rechts op de voorgrond is nog de sloot, die langs de straatweg liep achter de Parkstraat langs, dat was een echte stinksloot. Op de voorgrond het bruggetje over de sloot. Een teken dat de bouw in het land van Jan van der Bijl, al begonnen was.

Sinds december 1992 is bovenstaand pand in het bezit van de familie de Boer. Mevr. de Boer schreef dat het weer in gebruik is als woonhuis (de begane grond) en als vakantieappartementen op de bovenverdieping. (Zie de website) "De voorgevel is eigenlijk nu origineler dan toen, aangezien wij aan de hand van de foto die u ook heeft gerestaureerd hebben. Het tuinhuisje is vervangen en het koetshuis is afgebroken en weer opnieuw opgebouwd". www.lytseknipke.nl

zdorpsbehoud-1.jpg

Twee afdrukken van Ton ter Napel: Mijn vader was gymnastiek leraar en werd in 1931 benoemd tot leider van DOS. Hij had de ALO in Leeuwarden gedaan. In 1933 zijn ze getrouwd en in 1934 werd mijn zusje in Lemmer geboren. Aan het begin van de tweede wereldoorlog zijn ze naar IJmuiden verhuisd. Het hoe en waarom weet ik niet. Waar ze gewoond hebben in Lemmer was een raadsel.

Dus als iemand kan helpen? héél graag


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.