Faber, Dirk

Dirk Faber, (drukker en verspreider van Noorderlicht en De Waarheid (Leeuwarden) geboren op 12 augustus 1899, werd op 13 maart 1941 gearresteerd en overleed op 2 maart 1945 in kamp Oranienburg.

Van de wederwaardigheden van het Noorderlicht in Friesland is het volgende bekend: Voor de verspreiding het Noorderlicht in Friesland werden drie groepen gevormd. De eerste bestond uit Martin Beuving, bouwvakker en gemeenteraadslid in Leeuwarden voor de CPN; Jan Weistra, 25 jaar, CPN'er en loodgieter uit Leeuwarden; Dirk Faber, 41 jaar, Fedde de Groot uit Leeuwarden, 20 jaar en lid van de Nederlands Jeugdfederatie; Corrie van der Meulen uit Leeuwarden, 20 jaar en lid van de Nederlandse Jeugdfederatie; Eds van der Heide, 32 jaar, monteur uit Leeuwarden, partijloos, en zijn vrouw Klaaske, lid van de CPN.

Een twee verspreidingsgroep bestond uit Jacob de Wacht, 42 jaar, bouwvakker en CPN'er uit Leeuwarden; Foppe Schiphof, 42 jaar, vrijbuiter en negotie-verkoper uit Leeuwarden; Harry Tulp, 32 jaar, lid van de CPN en vertegenwoordiger; Jacob de Rook, 51 jaar, visroker uit Lemmer en lid van de CPN.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.